• LOGIN
    • Ostoskori on tyhjä.

Miten mobiilioppiminen on muuttanut oppimista?

Oppiminen on kokenut suuren muutoksen kuten jo viime syksynä näimme peruskoulun opetussuunnitelman kanssa; opiskeluympäristöt muuttuivat ja joillakin paikkakunnilla opintosisällöt alkoivat käsitellä ja hyödyntää enemmän digiteknologiaa. Oppiminen ei kuitenkaan ole muuttunut pelkästään kouluissa, vaan myös organisaatioiden perehdytys- ja koulutustoiminnassa. Koska yhä useammat työt tehdään verkossa ja etänä, on luonnollista, että myös koulutustoiminta siirtyy verkkoon. Tämä on useasti yritysten tapa viestiä aikaisempaa kiinnostavammalla tavalla.

Mobiilioppiminen viittaa langattoman teknologian, kuten esimerkiksi älypuhelimien ja tablettien, hyödyntämiseen oppimisessa. Mobiilioppiminen hyödyntää ääni- kuva- ja videotiedostoja, joiden avulla on helppo oppia, nähden ja kuullen, miten jokin asia tehdään. (Lähde: Ammattipeda.)

Mobiilioppiminen on tuonut muutoksia oppimiseen. Tärkein ja suurin muutos on se, että oppiminen kulkee mukana aina kun kannamme mukanamme langatonta teknologiaa. Oppiminen ja siihen liittyvät materiaalit ovat sovelluksen tai verkkosivun takana, yhden tai parin klikkauksen päässä, mikä tekee oppimisesta hyvin helppoa. Esimerkiksi vaativien lupakoulutuksien suorittaminen kännykällä onnistuu nykyään jo työmaalta, mikä helpottaa ja tehostaa organisaatioiden toimintaa. Lisäksi uudet työntekijät voivat tutustua tulevan työpaikan ihmisiin, tiloihin ja työtapoihin jo ennakkoon omalta mobiililaitteelta. Mobiilioppiminen on erittäin hyvä työkalu tukemaan ja monipuolistamaan yrityksen koulutustoimintaa.

Mobiilioppiminen on sekä säilyttänyt perinteisen käytännön, että tuonut uusia ominaisuuksia oppimiseen. Mobiilioppiminen aktivoi opiskelijaa perinteisellä tavalla toimimaan sen perusteella, mitä juuri tuli nähtyä tai kuultua. Samalla koulutusmateriaalit ovat kuitenkin käytettävissä monta kertaa eivätkä ne kulu.

Mobiilioppimisen työkaluja voidaan käyttää useasti ja päivittää helposti aina tarvittaessa. Lisäksi ne voidaan jakaa organisaation jokaisen toimipaikan ja työntekijän käyttöön todella helposti, mikä varmistaa koulutuksen tasalaatuisuuden. Joustavan, monistettavan ja tasalaatuisen koulutuksen luominen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa!

0 responses on "Miten mobiilioppiminen on muuttanut oppimista?"

Leave a Message